KLEAR is de Coaching & Consultancy praktijk van Geke Hoekstra.

Mijn naam is Geke Hoekstra (1964) en ik ben een ervaren HRM professional en coach.

Op mijn 18e begon ik met werken en al snel kreeg ik spijt dat ik niet was gaan studeren. Ik besloot dit daarom op te pakken in de avonduren. Ik volgde HBO personeelswerk.


Klear profiel gekeMijn werk werd mijn stage en op mijn 27 ste werd ik voor het eerst Hoofd P&O bij een productiebedrijf. Hier maakte ik mijn eerste reorganisatie mee en toen een heel stel veranderingen waren geïmplementeerd besloot ik dat het tijd was mijn vleugels uit te slaan. Ik werd weer hoofd en nu binnen een grote zorginstelling. Deze drukke baan kon ik op termijn slecht combineren met de zorg van mijn toen nog jonge kinderen. Ik koos weer voor verandering en werkte een aantal jaren parttime als P&O-er bij een regionale omroep. Nadat het thuis weer rustiger werd, werkte ik bij een grote bank en maakte daar veel reorganisaties mee. Binnen de bank werkte ik aanvankelijk in de regio en na verloop van tijd op het hoofdkantoor in Amsterdam. In deze functie had ik landelijke verantwoordelijkheid en was ik veel op pad. Een interessante job, maar ik was nooit meer thuis en dus maakte ik weer een keuze en vond een nieuwe baan bij een internationaal operend familiebedrijf in Groningen.

Met studeren ben ik nooit meer gestopt. Ik wil altijd graag iets nieuws leren. Na Personeelswerk volgde Bedrijfskunde en Veranderkunde en de laatste jaren heb ik mij diepgaand verdiept in coaching. Eerst bij de School voor Coaching en nu bij het ITIP.


De rode draad in mijn loopbaan is een passie voor mensen en een gedrevenheid om te onderzoeken waar het knelt om vervolgens groei te stimuleren. Deze passie ligt ook ten grondslag aan KLEAR. Ik vind het zonde als ontwikkeling stokt. Dat is altijd suboptimaal. Het geeft immers zoveel energie als zaken vloeiend lopen. Toch kan ontwikkeling of verandering niet afgedwongen worden. Mensen ontwikkelen zich alleen als ze dat echt willen. En met organisaties is dat feitelijk niet anders. De beste resultaten worden behaald als teamleden zich vanuit hun eigen drijfveren en belangen willen verbinden met de visie en de doelstellingen van de organisatie.


Ik koos voor de naam KLEAR omdat een Friese naam mij als Friezin het beste past. KLEAR is klaar, helder en duidelijk. Een moment waarop iets even af is, een moment waarop geleerd (leare) kan worden. Leren door te luisteren (ear) naar jezelf.